tumblr visitor stats

Boatboys

Boatboys. Wat doen jullie om van ze af te komen?
Deze vraag wordt ons vaak gesteld, en ons antwoord is: Niets.

Inderdaad maken ze soms krassen op je boot en inderdaad zijn ze soms een beetje opdringerig in het heetst van de concurrentiestrijd om het arriverende jacht, maar een beetje begrip voor die jongens is ook nooit weg. Ze zijn geboren in een kansarme situatie en ze proberen er het beste van te maken met de middelen die ze hebben.
Wij beschouwen boatboys als onze gastheren en we gunnen hun ook klandizie. Wel is het handig om 1 boatboy te kiezen uit het rijke aanbod van elke baai, en de anderen accepteren en respecteren die keuze en vallen je dan ook niet meer lastig.

Het is heus niet zo dat ze je altijd belazeren. Soms proberen ze het, maar daar ben je zelf bij. Op Union island probeerde een boatboy ons een red snapper te verkopen voor 70 EC$ (20), waarop we hem vroegen wat de vis per kilo kost (marktprijs is 15 EC$). Hij zei: 20 EC$. (Redelijk, want hij komt hem brengen.) Gevraagd naar het gewicht van zijn vis, zei hij: zeker 3 kilo. Waarop wij onze keukenweegschaal tevoorschijn haalden, en toen woog hij 900 gram. De koop werd gesloten voor 20 EC$ en iedereen blij.

Updated 03/2010
Volgende onderwerp