tumblr visitor stats

Duiken

Op de dag van ons vertrek mochten we meteen duiken naar de schroef om te constateren dat die verdwenen was. Ook het roer kon op die manier worden ge´nspecteerd toen het nogal een hoop lawaai maakte - maar niks aan de hand (wat speling, en dat is opgelost toen we in Los Cristianos op de kant stonden).
Na ruim een half jaar onderweg is wel gebleken hoe handig en prettig het is om een duikuitrusting aan boord te hebben. Rotzooi in de schroef haal je er zo uit, even een anode vervangen, algemene inspectie; het kan allemaal. We hebben ook een luchtcompressor aan boord (Komptec Mini) dus we kunnen op de ankerplaats onze eigen flessen vullen. Scheelt een hoop gesjouw. En geouwehoer, want in Spanje zijn ze veel strenger op de luchtflessen; daar mogen ze maar 2 jaar oud zijn (in NL 5 jaar).
Op Tenerife hebben we een paar keer met onze duikinstructeur Antonio gedoken. Er is geen koraal en weinig plantengroei, maar er zijn wel veel en vooral grote vissen te zien. Bijvoorbeeld een enorme school roggen (diverse soorten: adelaarsroggen FOTO 2 , mantaroggen FOTO 3 , zeeduivels FOTO 4 e.a.).

Antonio heeft ook meteen onze luchtflessen ge´nspecteerd. Een soort kijkoperatie in hun binnenste, en hij kon zien dat ze weinig waren gebruikt. Prima in orde dus, volgens hem kunnen we er nog wel 5 jaar tegen. Dat wil zeggen: als we ze op de juiste manier behandelen en vullen, want daarmee valt of staat de kwaliteit van de fles. Krijg je er water in doordat de luchtcompressor slecht werkt, dan gaan ze van binnen roesten. En die roest wil je niet inademen.

Updated 02/2005
Volgende onderwerp