tumblr visitor stats

Katten aan boord

We hadden graag een hond gehad - gezellig, en een waakhond is  nooit verkeerd, zeker niet als je hoort over piraterij in de buurt. Maar het probleem voor ons is dat ons nieuwe thuiswater voornamelijk bestaat uit voorheen Britse Caribische eilanden, en daar gelden strenge quarantaineregels alvorens je huisdier aan land mag. Niet zo handig dus.

Met katten is het eenvoudiger want die hoef je niet elke dag uit te laten en kunnen dus gewoon aan boord blijven. Als ze tenminste niet overboord vallen tijdens hun drukke klim- en klauterpartijen aan dek.
Plons! En er zelf weer uit klimmen
Katten kunnen zwemmen. Onze poesjes krijgen regelmatig zwemtraining, zodat ze aan water wennen en niet direct in een stress raken, mochten ze per ongeluk een ongeplande duik nemen. En als we voor anker liggen hangt er aan beide kanten van de boot een speciale katten-zwemtrap, gevlochten van oude schoten.
Zeilen met twee jonge poesjes
Daar is wat voorbereiding voor nodig. Bedenken hoe ze zelfstandig naar de kattenbak kunnen zonder glijden over de gladde vloer, want de boot gaat natuurlijk scheef! Dus een paar antislip-matten aangeschaft, en over antislip gesproken ook een setje niet-schuivende etensbakjes. En meteen ook een schepnet, mocht een van de dames onverhoopt te water raken tijdens het zeilen.
Ook een beetje nuttig
Onze katten zijn niet alleen aangenomen voor de gezelligheid, maar ook als jagers op muizen en vooral: kakkerlakken. Om hun kakkerlakken-killersinstinct een beetje aan de praat te krijgen, maakte P een speelgoedkakkerlak waar ze enthousiast mee ravotten. Met één sprong zitten ze er bovenop, nagels erin, bijten en knagen aan voelsprieten en poten; als het goed is hebben wij nooit meer last van deze hinderlijke beesten!

  Klik op de foto om het filmpje te zien (2,69 Mb) 

Updated 12/2009
Volgende onderwerp