tumblr visitor stats

Vissen

We hadden een high tech vismolentje achterop, een paravaan en een doos vol kunstaas voor de vangst van de meest uiteenlopende vissoorten, van sardine tot tonijn... maar helaas. Niks mee gevangen.
Op een gegeven moment was het vismolentje totaal vastgerot, dus overgestapt op een nylon lijn (3mm, 100 meter) op haspel. Ook hiermee niks gevangen, zelfs niet tijdens de oceaanoversteek. Toen hebben we wel een keer beet gehad, maar de vis was te zwaar en/of heeft de nylon voorloop van het aas doorgebeten. Bij de volgende poging gebruiken we een stalen voorloop.
Dat we almaar niks vangen, geeft ons in elk geval genoeg tijd om de strategie uit te stippelen mocht er wat aan de haak zitten:
- in een emmer gooien en wachten tot ze niet meer spartelen
- meteen de kop afsnijden (niet aanbevolen want bloederig en ze blijven nog vrij lang bewegen, zegt men)
- verdoven met rum achter de kieuwen (zonde van de rum).
Qua schelpdieren wel zeer succesvol geweest. Bijvoorbeeld in Alvor (Algarve), waar het stikt van de kokkels. Je steekt je hand in het zand en je hebt een handvol kokkels te pakken. Ietwat overdreven, maar een lekkere maaltijd heb je al snel te pakken.

Spaghetti alla vongole bianco is ons favoriete recept met kokkels. Met veel knoflook, een uitje, veel olijfolie en witte wijn. En peterselie. Heerlijk!!

Updated 10/2006
Volgende onderwerp