Vertrek uit Den Bommel

12 juni 2004. Uitwuif- annex afduwfeest in Den Bommel. Typisch Hollands weer: zon (later regen), wolken en harde noordwestenwind 5-6 Bft.
FOTO 1 + 2 Koffie, lunch en drankjes geserveerd vanuit de tot de rand met ijs gevulde thuisblijver Miepje, voor de gelegenheid omgedoopt tot "Zuipschuit".

Uit naam van vele aanwezigen overhandigde Susan een gezamenlijk cadeau: een Epirb. We hopen dat hij nooit van pas gaat komen, want voor de niet-zeilers onder ons: het is een noodbaken dat je activeert als je boot aan het zinken is.

FOTO 3 + 5
Ter verhoging van de feestvreugde hadden vele aanwezigen zich intussen uitgedost met gekke hoeden en petten, vlaggen, zwemvesten...
FOTO 4
Vervolgens was het voor ons tijd om de dozenbewaarders en Dolf (de ontwerper en bouwer van de boot) en Hans (ontwerp en bouw elektrisch systeem) in het zonnetje te zetten.


FOTO 6
Tot slot werden we onderhanden genomen door "De Autoriteiten". Na controle van de paspoorten, een positieve uitslag op het sporenonderzoek en de inspectie op ongedierte gaven zij ons toestemming om de uitlaatklep van West-Europa te verlaten. Ten bewijze daarvan ontvingen we diverse officiŽle documenten voorzien van veel indrukwekkende stempels en handtekeningen.


FOTO 7 + 8 + 9+ 10 + 11
Tijd voor vertrek. We werden uitgeleide gedaan door allerlei boten aangevoerd door "De Veerman", een partyboot waarop alle niet-bootbezitters konden inschepen. Zo konden we onder toeziend oog van al onze vrienden de zeilen hijsen en in harde wind kunnen opkruisen. 
Voor de rest van onze wereldreis rekenen we echter op ruime wind (van achteren dus), en een lekker zonnetje. 
De laatste zwaai was bij de scheidingston bij Tiengemeten, vanwaar we alleen verder gingen. De pret duurde echter niet lang want toen de wind nog meer aanwakkerde scheurde de fok (#4).  Motor gestart, echter geen schroefwerking. We dreigden al snel op een plaatje te lopen maar gelukkig kregen we een sleep naar Middelharnis. Daar een frisse duik genomen en wat bleek: de schroef was verdwenen.
Hoe het kan is een raadsel, volgens de schroevenleverancier kan de schroef alleen maar van de as worden genomen door demontage. Hebben jullie toevallig iemand onder onze boot zien zwemmen terwijl we aan het kruisen waren?

Intussen is een nieuwe schroef geleverd en het zeil gerepareerd, dus komend weekend hopen we opnieuw te vertrekken.

Vorige      Volgende