Den Bommel - Zuid-Frankrijk

Een moeizame start met een goed vervolg. Omdat NormandiŽ en Noord-Bretagne voor ons bekend gebied zijn, hebben we ons geconcentreerd op zuidelijker regionen. Met als resultaat dat we uiteindelijk heerlijk in het zonnetje genieten van strandgeluiden terwijl we voor anker liggen in Les Sables d'Olonne in de Golf van Biscaye.

De pech in het begin bestond uit: 
- op de dag van vertrek een gescheurd zeil (dat was nog niet zo heel erg want het was nogal oud),
- de schroef verloren (duur grapje) 
- en vervolgens het koelprobleem bij ons tweede vertrek uit Middelharnis, dat pas in Nieuwpoort is opgelost (samen met de lekkende verstuivers)
- bovendien was het rotweer met wind SW 5-6-7-8, geen feest als je onderweg bent naar het zuidwesten.

Via Dieppe gingen we nog even langs
onze favoriete haven Port-en-Bessin in NormandiŽ. Een echte vissershaven, jachten worden geduld maar er zijn geen voorzieningen (dus geen havengeld).

Via Cherbourg en de Kanaaleilanden (op Guernsey Edwin en Annelies tegengekomen en ze trakteerden ons op een heus diner in een echt restaurant; dat waren we al geheel ontwend).

FOTO 1  Een van de vele rivieren die Bretagne rijk is. Dit is L'Aber Benoit, op het puntje, vlakbij Ile d'Ouessant. 

FOTO 2 + 3  De Golfe de Morbihan is een binnenzee en een echte aanrader in Zuid-Bretagne. We hebben er dagenlang gebivakkeerd en nog niet alle baaien gezien! Het kan er gemeen hard stromen: 5-6-7-8-9 knopen stroom is standaard tussen de eilanden, dus je moet wel opletten.
Terwijl we geankerd waren in een van de baaien ontdekte een dolfijn onze ankerbal als interessant speelobject, hij vond het erg leuk om hem te apporteren en bovendien: wat deed dat ding zo ver bij ons vandaan?
 
Meer weten?  Klik  
FOTO 4 Hoog bezoek! Maarten en Pieter waren toevallig in de buurt en kwamen dus even een glaasje champagne drinken. (Er is nog genoeg hoor.)

FOTO 5
We genieten van de leuke kustplaatsen, het mooie weer en de schitterendste wolkenluchten. Onze zelfgemaakte bimini beschermt ons tegen de zon en het zonnepaneel maakt overuren. Dat ding levert 5-6 Ah, genoeg om de koelkast draaiende te houden dus de champagne kan steeds op de juiste temperatuur worden geserveerd.

FOTO 6 We bewegen ons ook nog wel es. Op het Ile de Rť maakten we een fietstocht van 50 km (!), langs zoutwinningsgebieden, oesterpercelen en moerassen en slikken. Het leverde wel een hoop zadelpijn op.

Vorige      Volgende