Voorbereidingen voor de oversteek

Miep moet natuurlijk tiptop in orde zijn voor de Grote Oversteek en we moeten ook anticiperen op het feit dat we veel meer voor anker zullen liggen in Suriname, Venezuela en de Carieb. Dus we hadden een hele hoop te doen, o.a. extra dieseljerrycans aanschaffen en daar hoesjes voor naaien (anti-UV) FOTO 1, een nieuwe ankerketting van 10 mm dikte FOTO 2 en de bijbehorende nieuwe kettingschijf in de ankerlier; ook hebben we het systeem van de kuipafvoer verbeterd.
Met onze kuipafvoer tobden we al zo lang als de boot oud is. Als Miep rompsnelheid loopt, spoelt onze hekgolf naar binnen door de loosgaten achterin de kuip. En ook oplopende golven hebben de neiging zich door die gaten naar binnen te werken. De briljante oplossing kwam van onze vriend Ernie (de filmmaker, je ziet hem op foto 1 het zware werk doen met de ankerketting) die dit ergens gelezen en onthouden had: dicht de onderkant van de loosgaten af met een stukje rvs gaas (dat hadden we al), stop een pingpongballetje in beide loosgaten en verklein de diameter aan de bovenkant zodat het balletje nčt vastloopt als het naar boven wordt gedrukt
FOTO 3+4. Gelukkig hebben we onze zaagboorset bij ons en daarmee maakten we twee mooi passende ringen. Een uitgebreide test met de waterslang wees uit dat een kuip vol water nog steeds snel wordt afgevoerd, maar ter compensatie van de pingpongballen hebben we ameer naar het midden toch maar een derde kuipafvoer gemaakt; dus het lijkt erop dat we nu eindelijk droge voeten gaan houden.
De fourragering is uiteraard ook heel belangrijk. Hoewel de overtocht maximaal 4 weken duurt, nemen we voor zes weken eten mee. Verse groente en fruit meenemen is niet mogelijk. Vanwege hitte en bewegingen van de boot bederft alles sneller dan je het kan opeten. Bovendien trekt het allemaal beestjes en andere narigheid aan. Dus ook geen vers vlees, vis (tenzij zelf gevangen), kaas, etc. (we gaan ervan uit dat de koelkast niet werkt vanwege onvoldoende spanning). Eieren gaan een tijdje mee als je ze met vaseline insmeert en regelmatig keert. We moeten ook veel vloeibaars meenemen omdat we wel een paar liter vocht per dag nodig hebben. Omdat we 24 uur per dag varen gaat er natuurlijk ook meer voeding doorheen. Al met al een grote berg eten en drinken, die in een beperkte ruimte gestouwd moet worden en toch bereikbaar moet zijn zonder de halve boot te verbouwen. Het merendeel van de oversteken is probleemloos, maar je moet met alles rekening houden. De meeste boten komen ook met grote voorraden aan, maar beter mee verlegen dan om verlegen. In geval we zinken (container, walvis, etc.) hebben we bovendien voedsel en water nodig in het reddingvlot. Dat hebben we standby in een speciale container, incl. een watermaker waarmee je van zout water drinkwater maakt.  De tijd in Las Palmas hebben we o.a. gebruikt om alle noodzakelijke boodschappen te doen; telkens een beetje (in totaal 6 volle supermarktkarren) en het mooie is dat alles gratis aan boord wordt bezorgd. Dan begint het echte werk pas, want alles wordt buiten uitgepakt vanwege de kakkerlakken die nu echt niet meer mee mogen. Dozen blijven op de steiger, alle blikken worden buiten van etiketten ontdaan, de inhoud wordt met viltstift op de blikken geschreven en dan... alles afwassen, afdrogen en inruimen FOTO 4A en verse levensmiddelen zoals rundvlees worden gebraden FOTO 5A en geweckt FOTO 6

Verder veel sociale contacten natuurlijk. Omdat we al zo lang rondvaren kennen we veel andere zeilers en andere zeilers kennen ons; is het niet “live” dan via de website. De faam van Miep als drijvend restaurant is buiten Den Bommel inmiddels ook wijd en zijd bekend. 

Half oktober was het merendeel van de klussen gedaan en beloonden we onszelf met een laatste trip landinwaarts. Eind oktober werd helemaal een drukke tijd: Richard en Zoë kwamen ons opzoeken met hun zoontje Tommy, Marten kwam een paar dagen later om met ons mee te varen naar La Gomera, Maarten kwam speciaal om ons uit te zwaaien en Hans en Anja arriveerden met hun Fiddlesticks. Het is de bedoeling dat we met twee boten naar de Kaap-Verdische eilanden varen en dan naar Suriname.
Klik op de rode balloon hiernaast als je precies wil weten wat we onderweg eten en wat we dus allemaal meenemen...

Vorige      Volgende