tumblr visitor stats

Een enerverende Savannerally

  /

“Jeroen! Komen! NU! SLEEPKABEL NU!!!!!” We stonden met de neus naar beneden schuin op een steile zandhelling en de auto dreigde te kapseizen. De instructie om full-speed in lage 4WD versnelling tegen de helling op te rijden had JW opgevolgd, maar de officials hadden vergeten te zeggen dat we links moesten aanhouden. JW stuurde iets naar rechts... met bijna noodlottig gevolg. Paniek bij de officials maar adequate actie ook van de auto achter ons, en in no time trokken ze ons achteruit en stonden we weer veilig op de top.

De Savanne Rally 2012. Voor de stoere bestuurder betekent het vier dagen onder hoogspanning crossen in gebieden variërend van mul zand tot modderig bos. Diepe plassen en zelfs kreken zijn geen obstakels. Bospaden zijn vaak niet breder dan 2 meter dus JW aarzelt nooit en stuurt de auto indien nodig rigoureus de struiken in; krassen en deuken zijn onvermijdelijk. (Deze keer verloren we alleen maar een stuk van de achterbumper.)

Voor de navigator zijn het vier dagen van zware hoofdbrekens in een steigerende en bokkende auto. Kaart, passer, liniaal, pen en kompas in de ene hand, andere hand bij de tripmaster (= meterteller, uiterste precisie is noodzakelijk), je blijven oriënteren op de omgeving en ook nog allerlei puzzels oplossen. Kortom: een uitdaging.

Al snel waren we de stad uit en in de savanne op weg naar de Highway To Hell, waar we midden in de nacht bijna van de helling zijn gedonderd. Steile zandheuvels bleven ons achtervolgen, want na een smalle glibberbrug bestaande uit boomstammen van ongelijke dikte en nog wat evenementjes kwamen we weer bij zo’n heuvel. Normaal geen probleem maar inmiddels maakte onze 4WD versnellingsbak vreemde geluiden, zodat we na overleg met de officials uit de rij werden geloodst en om de berg heen mochten rijden. De rest van de nacht hebben we niet in 4WD gereden en bij de ontbijt-finish constateerde het technische team dat er geen druppel olie meer in de 4WD versnellingsbak zat! De dop was weg en bovendien lekte een afdichtrubber. Gevuld, houten plug gefabriekt, ze zijn er anderhalf uur mee bezig geweest en tot ons grote geluk was de pauze voor het eerst langer dan een half uur en startten we maar 3 minuten te laat (i.p.v. een uur, wat fataal was geweest voor de rest van onze rally). Technische mannen, bedankt!

We kampeerden op Blaka Watra, een heerlijke plek in het bos waar je kunt relaxen en afkoelen in het zwarte oerwoudwater. Na een tankstop (Staatsolie is hoofdsponsor en reed met tankwagens af en aan) werden alle auto’s door zandpontons overgezet naar de overkant van de Surinamerivier. Vervolgens heftige trajecten in mul zand en onze oude dame moest erg zwoegen.

JW had al wat geroken en 800 m voor de tussentijdse lunch-finish zagen we rook onder onze motorkap vandaan komen. Stilgezet, laten afkoelen, koelvloeistof bijgevuld, maar na 60 m rijden kookte de hele boel alweer. Gelukkig waren we net beland in een bos waar we een kreek moesten oversteken. Een enorme bof want nu hadden we plenty water om de motor te koelen en de radiator te vullen. Toevallig stond er een auto van de persbegeleiding, bestuurd door nog toevalliger de directeur van de Sol (Shell Suriname), die van wanten wist. Hij verpleegde onze auto zodanig dat we met nog precies 1 minuut speelruimte de tussentijdse lunch-finish binnen de tijd (30 minuten) haalden. Daar stond het technische team alweer klaar en Kenneth stak meteen zijn hoofd onder onze motorkap. We waren niet de enigen met koelproblemen, vertelde hij, maar na grondig onderzoek en wat adviezen konden we door.

’s Middags ploeterden we opnieuw door veel mul zand, maar de auto hield zich goed en we liepen maar een paar extra strafminuutjes op boven die 29 strafminuten van het ochtendtraject. Bij de finish mag je maximaal 1 uur te laat komen dus we zaten goed. Totdat we op een smal bospad 700 m voor de finish in een file belandden. Er hing een auto spectaculair scheef in een gat van een ontwortelde boom en twee(!) auto’s worstelden langdurig om hem eruit te trekken. Uiteindelijk finishten we met een marge van nog maar 4 minuten!

       Vorige      Volgende