tumblr visitor stats

Oud op Nieuw op het water

    

KLABAM! Knetter knetter krrrrttt krrt tetterrretett! en dat 300.000 keer. De stilte van Overbridge werd totaal overstemd door Henks pagara. Oud op nieuw (zoals ze het in Suriname noemen) waren we alweer te gast bij Henk en Toos.

Henk Lie Kie Sang is een Chinees en Chinezen hebben iets met vuurwerk. Om 12 uur onthulde hij een gigantische kartonnen doos die hij toevallig nog ergens in een kast had staan (!)  en er waren 2 mannen nodig om hem te verplaatsen naar de waterkant. De string van 300.000 rotjes werd vakkundig uitgerold en na een kwartier van hels kabaal waren alle eventuele boze geesten verdreven en konden we in de herwonnen oerwoudstilte eindelijk proosten op het nieuwe jaar.

Voor alle zekerheid (geesten) besproeide Henk huis en tuin ook nog met twee liter bier.

We rolden pas om 4 uur ons bed in. En dat terwijl we om half 10 de volgende morgen klaar moesten staan om de kreek iets ten zuiden van Overbridge te bevaren! Henk ging niet mee, want ook in zo'n donkere kreek kun je massa's boze geesten verwachten. Of was dat een smoes na een zware avond?

De kreek kun je eigenlijk alleen rond hoogwater in en uit, want er liggen flink wat dikke boomstammen dwars. Het was een geweldig begin van het nieuwe jaar, rustig peddelend door het spiegelgladde water in het door een hoog bladerdak gefilterde

zonlicht tussen varens, palmen en oerwoudreuzen met hun sprookjesachtige plankwortels.
We konden een flink eind de kreek in komen, maar op een gegeven moment was het echt afgelopen. Mooi moment om even aan wal te gaan met de koelbox, en op een zelfgemaakt bankje van wat boomstronken en een dikke tak een koel glaasje te heffen.

Om alvast in de stemming te komen voor ons aanstaande Caribische zeilseizoen brachten we ook nog een bezoekje aan twee voormalige lichtschepen (gewoon in de Surinamerivier gedumpt, zo gaat dat hier)...
Het was een heerlijke dag op het water en 2013 had wat ons betreft niet beter ingeluid kunnen worden.

       Vorige      Volgende