tumblr visitor stats

Druk met de Sailing Club Suriname

 

In afwachting van Mieps aankomst in Suriname zijn we druk met allerlei voorbereidingen. Vlak voordat we in februari naar Trinidad vlogen, is de Sailing Club Suriname (SCS) als vereniging opgericht en intussen is dat ook notarieel vastgelegd. P is secretaris en heeft het nu druk met allerlei verzoekschriften want in Suriname staat bureaucratie hoog in het vaandel: vergunning vragen aan de Districtscommissaris voor het vernieuwen en met name uitbreiden van de steiger, in conclaaf met de MAS (Maritieme Autoriteit Suriname) om uit te vinden wat wel en wat niet mag, een bankrekening openen (is nog niet zo eenvoudig in dit land) en nog heel veel meer.
De Sailing Club Suriname bestaat straks uit 8 en misschien wel 10 leden, maar samen met Kurt, Kenneth, Dyron en Bryan vormen wij zo’n beetje de kern. Het is verbazend dat we met zo veel

enthousiasme zijn opgenomen in deze toch wel hechte vriendenclub en we beleven veel plezier met de Surinaamse zeilers.

Surinamers houden van “wandelen” en dat is eigenlijk nooit te voet. Als de zeilclub gaat wandelen kan het betekenen dat er een zeiltocht wordt gemaakt, maar net zo goed kan een trip per auto naar het binnenland worden bedoeld.
Ter gelegenheid van Keti Koti (afschaffing van de slavernij, dit jaar 150 jaar geleden) gingen we met de z’n allen naar Republiek, waar de familie van Kenneth een huisje heeft aan een schitterende kreek. Lekker “zwemmen” (tot je nek in het water staan met een Parbo-biertje) en JW ging mee “rijden” met de boot, want Bryan had een kajak meegebracht. Dus toch nog watersport.

De volgende activiteit op het water was de jaarlijkse  zwemmarathon Domburg-Paramaribo. Dit jaar voor de 39e keer georganiseerd, met Staatsolie als grote sponsor. De SCS was gevraagd een begeleidingsboot te bemannen dus Kurt, Dyron en wij moesten vroeg uit de veren. want de start was om 7 uur ’s morgens in Domburg (maar volgens goede Surinaamse traditie ruim 3 kwartier te laat). We waren gewapend met een ijsbox met soft en energy drinks om uit te delen aan zwemmers die daar behoefte aan hadden, en natuurlijk rum en cola voor onszelf.  en na 18 km zwemmen met stroom mee finishte de eerste deelnemer na 2 uur en 17 minuten aan de Waterkant in Paramaribo, waar de feestelijkheden in volle gang waren. Intussen voorzagen wij de achterhoede van de befaamde Surinaamse mierzoete “groene soft” (Fernandes)  en nadat de laatste deelnemer ruim een uur later binnen was gingen we weer op huis aan, moe en voldaan na een welbestede dag.

       Vorige      Volgende