tumblr visitor stats

Jachthaven in Suriname!

 

Eindelijk is het zo ver.
De palen van het mini-haventje van de Sailing Club Suriname zijn deze week geslagen. Negentien stuks.

De houtsoort is manbarklak: recht van draad, keihard, loodzwaar en zeer rotbestendig. Ideaal voor de waterbouw en door onze engineer Kenneth voor een zacht prijsje op de kop getikt. Walter Durga, die de palen erin sloeg, waarschuwde dat we goed moesten opletten dat we ons geen vrouwbarklak in de maag lieten splitsen: zeer inferieur aan manbarklak. Grapje!

Onze 32e trouwdag op 19 maart bracht JW door op het ponton want hij moest de mannen nauwlettend in de gaten houden. In de tussentijd ontdeed P het terrein van lege PET-flessen, portiebakjes, plastic zakken, weggegooide of verloren teenslippers, een ventilator, een beeldscherm en nog heel veel meer rotzooi. Ruim twintig vuilniszakken vol.

De eerste paal was een echte mijlpaal en werd ritueel besprenkeld met een djogo – een literfles Parbo-bier.

Het principe “zelfwerkzaamheid van de leden” dat we kennen uit onze tijd in Den Bommel is inmiddels ook doorgedrongen in Suriname. In het weekend werden alle leden opgetrommeld: oude steiger afbreken, grasmaaien, rommel opruimen en afvoeren. En tot slot de boten afmeren tussen de palen.
En dit is pas het begin! Het terrein wordt afgesloten (omheining en hek), er moet een loopbrug worden gebouwd voor het verkeer naar en van de boten, een helling voor open zeilboten en een clubhuis. Dus als we eind juni terugkomen uit Nederland hebben we weer wat te doen.

       Vorige      Volgende