tumblr visitor stats

Een echte jachthaven voor de Sailing Club Suriname

 

Het is klaar: “ons” jachthaventje in Suriname.
Bloed, zweet en tranen en oneindig veel geduld met leveranciers want het is geen sinecure om bijvoorbeeld een Surinaamse palenboer te activeren; om maar niet te spreken van aansturen. Maar met vereende krachten is het uiteindelijk gelukt om de droom van de Sailing Club Suriname te verwezenlijken.
De zeilboten liggen veilig afgemeerd aan palen en zijn bereikbaar via een stevige steiger en een drijvende helling waar de clublaunch, bijboten en kleine open zeilboten te water kunnen worden gelaten. We hebben een drijvend clubhuis met toilet en er is elektriciteit tot aan boord. 

Het eindresultaat mag er zijn maar het duurde allemaal wel wat lang. De eerste palen werden geslagen in maart 2014, maar toen kwam de grote tegenslag: een poederboef had met witwasdoelen een naburig perceel gekocht en liet (zonder vergunning, maar wat doe je eraan?) een groot stuk land aanwinnen door 40 meter uit de oever een damwand in de rivier te slaan, met als resultaat dat ons haventje compleet dichtslibde. Toen het aanslibbingsproces tot stilstand was gekomen en ons haventje was opgehoogd met ruim anderhalve meter modder, bleek niet alleen de in januari 2015 gebouwde steiger en (let op het teamwork van P en JW) te kort te zijn, maar ook zaten enkele boten al met halftij aan de grond.

In november lieten we een tweede serie palen slaan en in januari zijn we begonnen met het verlengen van de steiger en de constructie van de drijvende helling. en
Nu is de haven klaar en kunnen we eindelijk zonder moddervoeten van en naar onze boten. Totale kosten: ongeveer € 13K. Valt reuze mee als je dat verdeelt over 10 boten en 3 jaar, kom daar in Nederland maar eens om!
Ook hebben we onze eerste gasten al mogen verwelkomen: Riens en Ineke Elswijk met de Zeezwaluw. Twee ALC’s in ons piepkleine haventje, wat is het leven toch mooi!

       Vorige      Volgende